Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

Безплатни процедури за неинвазивна терапия на инконтиненция в СБАЛАГ „Майчин дом“

До 20 май 2022 година в Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ ще се провеждат безплатни процедури с последно поколение апарат за терапия на инконтиненция (неволно изпускане на урина) BTL Emsella. Процедурите ще се провеждат в кабинет 214 на ДКБ. BTL Emsella е нов революционен пробив в лечението на уринарна инконтиненция. Апаратът е базиран на технологията HIFEM® и използва високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле за стимулиране мускулите на малкия таз и възвръщане на невромускулния контрол върху тях.

Терапията се препоръчва при:

  • Стресова инконтиненция – дължи се на лошо затваряне на пикочния мехур
  • Спешна инконтиненция – дължи се на свръхактивен пикочен мехур
  • Преливна инконтиненция – дължи се на лошата контракция на пикочния мехур или запушване на уретрата
  • Функционална инконтиненция – дължи се на медикаменти или здравословни проблеми, в резултат на които не може да достигне до тоалетната
  • Смесена инконтиненция – комбинация от стресова и спешна инконтиненция
  • Стягане на тазовото дъно след раждане

Терапията е напълно безболезнена, ефективна и комфортна за пациентите. По време на процедурата пациентът е необходимо да седне на специален стол, без да се налага дори да се съблича. Една процедура продължава 30 минути, като пациентките усещат приятно стимулиране на таза, след което могат да се върнат към ежедневните си дейности. За оптимален резултат с апарат BTL Emsella се препоръчват минимум 6 терапии.

За да започнете терапевтичния курс, трябва да не сте бременна, кърмеща майка, да сте гинекологично здрава, да не сте в менструален цикъл и да нямате импланти и протези, включително и спирала, пейсмекър и тн. Препоръчително е първо да преминете през специализиран преглед. За записвания и допълнителни въпроси – всеки работен ден от 13:00 до 15:00 часа на телефон 02 9172 233.