Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

Благодарност от Светлана Дюлгерова

.

   Здравейте,
    Казвам се Светлана Дюлгерова на 50г. от гр.София. Понеже много се пише и говори за лекарите и изобщо за медиците и то в повечето случаи лоши неща, искам да споделя какво ми се случи миналия месец.
    Дъщеря ми Мария беше бременна, следеше бременността си в болница „Вита“ и раждането беше уговорено там със съответен екип. Само че, то започна около месец по-рано от термина и когато закарахме дъщеря ми във „Вита“ ни обясниха,че тъй като бебето идва по-рано може да има нужда от интензивна грижа,а те нямят неонаталогично отделение.Казаха ни да отидем в „Майчин дом“,защото там има такова отделение.Денят беше неделя-26.06.2016г, около два часа през нощта. Дадох си сметка,че в „Майчин дом“ не сме избирали екип,не познаваме никого и е неделя,два часа през нощта и с нея ще се заеме екипът, който е на смяна. Закарахме дъщеря ми в „Майчин дом“ и я приеха. След това аз отчаяно започнах да звъня на близки и познати да търся някой познат в „Майчин дом“. Никой не можа да да ми помогне,но успяха здраво да ме наплашат,че като нямаме екип никой няма да я погледне,ще я оставят да се мъчи, ще я одерат като касапи и какво ли още не.
    За щастие в 21 век има мобилни телефони и аз държах непрекъсната връзка с дъщеря ми.Тя ми каза,че с нея се държат много добре,обяснили и професионално какво смятат да направят,какви системи да включат и. т. н. В 19.02ч. на 26.06.2016г без спинална упойка,по абсолютно естествен начин дъщеря ми роди здраво, право момиченце. Следвала стриктно указанията на лекарката и акушерката и раждането преминало нормално и успешно.
    БЛАГОДАРЯ на д-р Мъсева и на съвсем младата акушерка Деница Илчева, които доведоха внучката ми на бял свят. До този момент нито ги бях виждала, нито ги бях чувала, нито ги бях избирала за екип,те бяха дежурни и постъпиха с моята дъщеря професионално и човешки.
Ще се радвам да дадете гласност на моето писмо,защото когато стане нещо лошо с пациент, медиите гърмят,а повечето хора са готови да удавят медиците в две капки вода. Моят опит ми показа друго. Дай боже здраве и късмет на такива медици и дай боже всекиму такава радост-внуче!

с най-добри чувства: Светлана Дюлгерова