Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

Болна от рак роди по спешност в Майчин дом

Бебенцето се роди с Цезарово сечение в Университетската АГ болница „Майчин дом”, където са най-добрите специалисти.

Момиченце роди 23-годишната Ина Георгиева от Генерал Тошево, която се бори с рак на гърлото.

Бебенцето се роди с Цезарово сечение в Университетската АГ болница „Майчин дом”, където са най-добрите специалисти. Наложи се то да се появи на бял свят в седмия месец, тъй като ракът на майката е много агресивен и тя спешно трябва да се лекува.

В „Майчин дом” случаят на пациентката Ина Георгиева бе разгледан от ЛКК, която взе решение веднага да се пристъпи към оперативно родоразрешение заради влошаващото се състояние на майката поради страданието на плода.

Бебето е настанено в интензивно отделение на Клиника по неонатология на „Майчин дом”, а за майката се грижат в Клиниката по обща патологична бременност. Момиченцето тежи 1000 гр, в кувьоз е, но диша самостоятелно.

Ина Георгиева е на 23 години от град Генерал Тошево. Когато е в петия месец на бременността, й откриват рак на ларинкса. Диагнозата е „Сквамозен клетъчен карцином”. Заради хормона на растежа ракът се е развил много бързо и вече има метастази. На 23 септември е извършена операция за отстраняване на тумора, взета е и биопсия.  Досега обаче не е прилагана химиотерапия заради бременността, съобщава http://www.dunavmost.bg.

Всеки ден за нея е ценен, тъй като туморът е агресивен“, обясни преди дни Наско Недялков, съпругът на Ина. Затова все по-спешно е да се съберат необходимите средства за лечението на младата жена в клиника в Турция. Разчетите сочат, че ще са нужни не по-малко от 100 хиляди лева. Те обаче са непосилни за малдото семейството.

Желаещите могат да се включат в благотворителната кампания с дарения на

Банкова сметка:

IBAN: BG45BUIN95611000436747

Tитуляр Ина Георгиева Георгиева