Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

В навечерието на най-светлите празници “Майчин дом” получи дарение в подкрепа на борбата с КОВИД 19

Изпълнителният директор на „Майчин дом“ проф. д-р Иван Костов, д.м.н., благодари за подкрепата на “Дънди Прешъс Металс”

Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ получи дарение от дружествата “Дънди Прешъс Металс Челопеч” и “Дънди Прешъс Металс Крумовград”, като със средствата са закупени предпазни облекла и високотехнологична апаратура, необходими за осигуряването на безопасността на пациентите и медицинския персонал на първа линия. СБАЛАГ “Майчин дом” разполага с нови инфузионни помпи, операционни лампи тип “Кокиче”, последно поколение ултразвуков апарат и специализирани трислойни висок клас защитни костюми.

„От името на ръководството на болницата и лично от мое име, искам да изкажа своята благодарност за подкрепата, която “Дънди Прешъс” ни оказа в този тежък за страната ни момент и в навечерието на найсветлите Коледни празници. Вече почти година светът е в състояние на пандемия, а нашата болница като институция и найразпознаваем бранд за майчино и детско здравеопазване продължава да работи на пълни обороти, като посреща нуждите на найуязвимитебременни, родилки, новородени, онкологично болни жени.”, сподели проф. д-р Иван Костов. Той обърна внимание на това, че в момента всички сме изправени пред предизвикателство, което трябва да преодолеем заедно, с общи усилия и с тази конкретни действия за подкрепа двете дружества на “Дънди Прешъс Металс” се доказват като социално отговорна компания, която подпомага неотложните нужди на най-голямото лечебно заведение за майчино и детско здраве в България.

Превенцията и предоставянето на качествена медицинска услуга, проследяването на бременността, неотложните гинекологични процедури и операции, диагностиката и лечение са още по-голямо предизвикателство в пандемична обстановка. Университетската акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ продължава да затвърждава позициите си като национален център за женско и майчино здравеопазване в условията на настоящата кризисна ситуация.