Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

Две момченца, родени в един и същи час, са първите бебета за 2022 година на СБАЛАГ “Майчин дом”

Новата година в Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” започна с раждането по естествен път на две момченца, които се появиха в един и същи час – 4:35 ч. Двете момченца са с мерки съответно 3310 гр., 51 см. и 2930 гр., 48 см. Заедно с щастливите майки са в отлично здраве и благодарят на дежурните екипи под ръководството на на д-р Силвия Савова и акушерка Сибел Хамид и на д-р Борислав Георгиев, д-р Карина Вангелова и акушерка Красимира Александрова. Общо за 2021 година в Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ са родени 3157 бебета и болницата отново е първенец по брой раждания в България.

Последното бебе за 2021 година е родено в 17:20 часа и е момченце с мерки 4330 грама и 54 см., родено със спешно секцио. В новогодишната нощ в Родилна зала на СБАЛАГ “Майчин дом работиха екипите на д-р Юри Хранов, д-р Атанас Чернев, д-р Борислав Георгиев, д-р Карина Вангелова и акушерките Красимира Александрова, Анелия Атанасова, Яница Дариткова, Сибел Хамид, неонатолог д-р Ася Гуленова, анестезиолог д-р Лора Ковачева. За последния ден на 2021 година в болницата са се родили общо 5 бебета.

СБАЛАГ “Майчин дом” е най-голямата и най-старата специализирана АГ болница у нас, където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Тя е единствената АГ болница в България с комплексна услуга за женско здраве и профилактика на бременността, включваща ехографски изследвания, биохимичен скрининг и неинвазивни ДНК тестове за диагностика на вродени генетични заболявания на плода, ръководени от Национална генетична лаборатория.