Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

Деца даряват на деца

Малките възпитаници на 49 ОДЗ "Радост" дариха на клиниката за недоносени бебета в Университетската АГ болница "Майчин дом" пет инхалатора по тяхна инициатива.

Малките възпитаници на 49 ОДЗ „Радост“ дариха на клиниката за недоносени бебета в Университетската АГ болница „Майчин дом“ пет инхалатора по тяхна инициатива. Средствата за закупуване са събрани на благотворителен коледен базар в края на миналата година.  Инхалаторите са изключително важни за овлдяване на клиничната картина при деца с дихателна недостатъчност и служат за по-лесно отделяне на секрети след като бъдат свалени апаратите за  обдишване. Специалистите от клиниката адмирират съпричастността на малчуганите и изказаха своята дълбока благодарност за направеното дарение. Това е не само едно благородно дело, но и начин да възпитаме децата си в милосърдие, състрадателност и отзивчивост.

Началникът на клиниката проф. Боряна Слънчева изпрати благодарствено писмо до малчуганите.

Ето и част от него:

Мили деца,

          Изказваме своята дълбока благодарност за стореното от Вас – събраните от благотворителния търг средства и закупуването на инхалатори за нашите недоносени бебета. Тези апарати са изключително важни за здравето им и бъдещото им развитие. Те ще им помогнат да пораснат и станат като вас здрави и усмихнати.

          Радваме се, че с това благородно дело Вие разбрахте значението на думи като съпричастност и милосърдие.

          Благодарим и на Вашите родители и учители!

          Бъдете здрави!