Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

Д-р Иван Диков пред бТВ радио за Месеца на профилактични прегледи в СБАЛАГ „Майчин дом“

Подробна и полезна информация за слушателите на бТВ радио предостави д-р Иван Диков в интервю за предаването „За града“ във връзка с провеждащите се профилактични прегледи за ендометриоза и за детско-юношеска гинекология.

„Ендометриозата атакува жените точно в най-важната за тях и обществото възраст, т.е. репродуктивната възраст. Когато дълго време се неглижира, понякога първите оплаквания настъпват когато вече процесът е понапреднал.“, сподели д-р Иван Диков, управител на медицински център „Майчин дом“ и Началник на ДКБ, СБАЛАГ „Майчин дом“. В седмицата 7 – 11 март 2022 г. ще бъдат и безплатните консултации за детско юношеска гинекология с д-р Диана Христова и д-р Наталия Петракиева, като са насочени към момичета от 0 до 16-годишна възраст. За прегледа задължително малките пациентки трябва да бъдат придружени от родител (настойник) и да представят необходимите лични документи за справка (акт за раждане на детето и лична карта на родителя).

Първият преглед, който категорично трябва да се направи, е когато е започнал да се води сексуален живот. След това веднъж в годината“, посъветва д-р Диков, който напомни, че ранните гинекологични прегледи могат да спестят редица проблеми в по-късна възраст и да запазят репродуктивните възможности на жените.

 

Цялото интервю с Тереза Захариева може да чуете тук: https://btvradio.bg/intervuta/za-grada/bezplatni-profilaktichni-pregledi-za-endometrioza-i-za-detsko-junosheska-ginekologija-v-sbalag-majchin-dom.html