БГ | EN

Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”Бременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишено внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Целите при проследяване на бременността са свързани с нейното запазване, грижа за здравето на майката и плода, предотвратяване на усложненията, свързани с бременността и раждането. Днес добрата пренатална грижа значително подобрява качеството на бременността и увеличава шансовете за раждането на здраво и доносено бебе.

Клиника “Майчин риск”

Клиниката е разположена на 5-ия етаж в университетската болница “Майчин дом” и разполага с 65 легла, разделени на 3 отделения и 1 сектор. В клиниката се провеждат всички видове диагностична, лечебна, оперативна и профилактична медицинска дейност.

В „Майчин риск” се извършва лечение на пациентки с усложнение на бременността: болки, кървене, повръщане, високо кръвно налягане, диабет и др. 

Клиниката разполага с три ултразвукови апарата, като единият е 4D – дарение от Българската Коледа, мониторни апарати за мониториране на ДСТ.

Дейност


Медицински екип

Началник клиника: проф. д-р Виолета Димитрова, дм

Отделение Перинатална медицина  

началник: доц. Живка Карагьозова, дм

д-р Димитър Гунев - ординатор

д-р Емил Гърчев - ординатор

д.-р Гълъбица Велева - асистент

Отделение „Високорискова бременност със Сектор инфекции и бременност”

началник: д-р Веселин Дяволов, ординатор

д-р Венета Стойкова, дм - асистент

Боряна Борисова - старша акушерка

Технически секретар - Емине Полат

За контакт

телефон: 02/9172353