БГ | EN

Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”Тук са най-добрите специалисти по обща, тазова, едноскопска, урогинекологична и онкогинекологична хирургия.

Реаниматорите и анестезиолозите, работещи в клиниката по Анестезия и интензивно лечение са утвърдени специалисти и денонощно се грижат за проблемните пациенти.

Втора гинекологична клиника

Клиниката е разположена на 9 етаж в Университетската болница “Майчин дом” и разполага с 35 легла. Клиниката има операционен блок и реанимация.

Тук се провеждат всички видове гинекологични операции, включително онкогинегологични и за корекция на статични заболявания и инконтиненция, ендоскопски операции (лапаро и хистероскопски). Клиниката разполага с възможности за съвременна диагностика на функционалните смущения на долния уринарен тракт с помощта на уродинамични изследвания, отговарящи на възприетите в тази област световни стандарти.

Клиниката разполага с ултразвуков апарат Aloka SSD 900, два лапароскопа, хистероскоп и три електроножа.

Учебна работа

В клиниката постоянно се обучават стажанти и докторанти.

Специализанти на клиниката участват в написването на три учебника.

Съвременната операционна, оборудвана с модерна апаратура и инструментариум, кaктo и виcoкaтa квaлификaция на кaдpитe превърнаха клиниката във водещо в страната звено по брой гинекологични операции. През последните три години тук се правят над 1000 големи операции годишно. В клиниката бързо се развива ендоскопската хирургия и делът и достига почти една трета от всички оперативни интервенции.

Дейност


Медицински екип

Началник клиника: доц.. д-р Румен Димитров, дм

доц. д-р Николай Доганов, дм

д-р Алън Начев - гл. асистент отг. Оперативен блок - 2

д-р Ангел Налбански, дм - гл. асистент

д-р Дориян Босев - асистент

д-р Весела Карамишева - асистент

д-р Александър Доганов - ординатор

старша акушерка Валя Иванова

За контакт

02/9172 291