БГ | EN

Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”Клиника по неонатология на „Майчин дом“ организира тематичен курс за следдипломно обучение ,,Проследяване на предтерминно родени деца”

25.02.2022


В най-голямата в страната Клиника по неонатология на СБАЛАГ “Майчин дом” се организира тематичен курс за проследяване на рисково новородени с продължителност 5 работни дни, който ще се проведе от 11 до 15 април 2022 г. и от 28 ноември до 2 декември 2022 г. 

Курсът включва разглеждане на казуси от клиничната практика на Клиника по неонатология  и лекционна част, разделена по теми. Ще бъдат представени теоретично и практично познания относно рискови новородени. По предварителна програма всеки един от дните на курса ще се разгледа определена тема относно хранене и детска гастроентерология, дихателната патология, проследяване на неврологичното и психично развитие, ваксинационни програми, витаминна профилактика при предтерминно родени деца. Лекторите са преподаватели от Клиника по неонатология на СБАЛАГ ,,Майчин дом” и гост-лектори от: СБАЛ по детски болести ,,Проф. д-р Иван Митев“, УМБАЛСМ ,,Н. И. Пирогов“, УМБАЛ ,,Александровска”, Специализирана болница за рехабилитация на ДЦП „Света София“ – София.

Курсът е подходящ за общопрактикуващи лекари, педиатри в доболнична и болнична помощ, неонатолози, специализанти по неонатология и детски болести. Форматът е присъствен, а броят участници в групата е от 5 до 15 човека.

Отговорник на следдипломния курс е проф. д-р Боряна Слънчева, а лице за контакт –  д-р Станислава Хитрова-Николова, тел.: 0887/ 213 152, е-mail: stasia_doc@abv.bg.