БГ | EN

Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”Кръводарителска кампания на 10 и 11 май в СБАЛАГ “Майчин дом”

09.05.2022


На 10 май, вторник, и 11 май, сряда, в сградата на СБАЛАГ “Майчин дом” на ул. “Здраве” 2 ще се проведе ежегодната пролетна кръводарителска кампания с екипа на Университетската акушеро-гинекологичната болница, студенти и преподавателския състав на Медицински университет София. Кръводарителската кампания на Националния център по трансфузионна хематология има за цел да съсредоточи вниманието върху кръводаряването като израз на солидарност и участие на цялото общество с помощта именно на медицинските специалисти от СБАЛАГ “Майчин дом” и студентите и академичен състав на Медицински университет – София. Дарената кръв ще подпомогне обезпечаване на лечението на пациенти на територията на София и Западна България с необходимите количества кръв и кръвни съставки.

Спасяването на човешки животи не е привилегия само на медицинските специалисти – всеки един чрез даряване на кръв може да стане герой, защото преливането на кръв и кръвни продукти ежесекундно помага на хора в целия свят!

Едно даряване на кръв може да спаси живота на до трима души!

Кръводаряването е полезно, защото стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма.

Пунктът в СБАЛАГ “Майчин дом” ще е в Кабинета по здравни грижи, а часовете за кръводаряване са от 9:30 ч. до 16:30 ч. на 10 и 11 май 2022 г.