Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

„Майчин дом“ подарява 10 процедури за ранна диагностика на рак на гърдата

В Месеца за борба с рака на гърдата „Майчин дом“ подарява 10 процедури за ранна диагностика, които включват 5 безплатни ехомамографски консултации и 5 безплатни скринингови процедури с Braster Pro

За поредна година „Майчин дом“  отбелязва последната седмица на Месеца за борба с рак на гърдата с профилактични прегледи с ехомамография и с иновативната щадяща медицинска технология Брастър Про (Braster Pro) в Медицински център „Майчин дом“. С онлайн томбола на Фейсбук страницата на болницата 10 жени ще получат възможността да се прегледат безплатно.

Ракът на гърдата е сред най-често срещаните онкологични заболявания. В България се диагностицират около 3500 жени годишно, а в световен мащаб всяка осма жена е засегната от заболяването. То е лечимо, само ако бъде открито навреме и именно затова профилактиката е изключително важна, припомнят специалистите от “Майчин дом”.

„Майчин дом“ е първото здравно заведение в България, въвело Braster Pro метод за диагностика и има опит с над 2 500 преминали пациентки. Braster Pro е последно поколение медицинско устройство, което на базата на скринингов метод използва контактна термография за откриване на температурни изменения на повърхността на гърдите. Тестът е абсолютно безболезнен и безопасен, защото не използва радиация и се реализира в рамките на 15 минути. Същевременно патентованата термографска матрица успява да запише и най-малките промени в гърдите от около 3 мм. Ефективността на медицинското проучване не се повлиява от възрастта и структурата на гърдата, подходящо е и за жени с гръдни импланти. Специалистите от „Майчин дом“ уточняват, че уредът Braster Pro допълва ехографското и мамографско изследване. Комбинирането на различни методи дава по-голям шанс за откриване на смущаваши промени на ранен етап и увеличава вероятността за пълно възстановяване.

  • Противопоказанията за провеждане на изследването са прекарана терапия за рак на гърдата през последната година, мамектомия (отстраняване на едната гърда), биопсии през последните 6 месеца, поставяне на хиалурон или филъри през последните 2 месеца, бременност, кърмене и първите 3 дни от цикъла, както и наличието на инфекция и температура от 38 градуса нагоре.

Запишете се за преглед на Регистратурата на Медицински център „Майчин дом“ на телефон 02 917 24 51. Прегледите се провеждат само след предварително записан час и при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, свързани с Covid-19.