Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

Розов октомври в Майчин дом

„Майчин дом“ подари 3 пакета за ранна диагностика на рак на гърдата

Безплатните прегледи включват ултразвук на гърда и консултация с проф. д-р Иван Костов, д.м.н., и процедура с Braster Pro

„Майчин дом“ отбелязва последната седмица на Месеца за борба с рак на гърдата с активни профилактични прегледи с ултразвук и с иновативната и щадяща медицинска технология Брастър Про (Braster Pro) в МЦ „Майчин дом“. Три пациентки спечелиха в онлайн-томбола на страницата във Фейсбук на „Майчин дом“ https://www.facebook.com/MaichinDomSofia/  безплатни комплексни изследвания.

Braster Pro е последно поколение медицинско устройство, което на базата на скринингов метод използва контактна термография за откриване на температурни изменения на повърхността на гърдите. Тестът е абсолютно безболезнен и безопасен, защото не използва радиация и се реализира в рамките на 15 минути. Същевременно патентованата термографска матрица успява да запише и най-малките промени в гърдите от около 3 мм. Ефективността на медицинското проучване не се повлиява от възрастта и структурата на гърдата, подходящо е и за жени с гръдни импланти. Специалистите от „Майчин дом“ уточняват, че уредът Braster Pro допълва ехографското и мамографско изследване. Комбинирането на различни методи дава по-голям шанс за откриване на смущаваши промени на ранен етап и увеличава вероятността за пълно възстановяване.

 „Майчин дом“ е първото здравно заведение в България, въвело Braster Pro метод за диагностика и има опит с над 600 преминали вече пациенти. Запишете се за преглед на Регистратурата на МЦ „Майчин дом“ или на телефон 02 917 24 51 и 02 917 22 33.

 „Майчин дом“ е единственото място у нас, където се намира и Националната генетична лаборатория. В нея жените могат да изследват и своя генотип, за да установят наличието на двата гена, които имат отношение към рак на гърдата и рак на яйчниците.

  • Противопоказания за провеждането на изследването са прекарана терапия за рак на гърдата през последната година, мамектомия (отстраняване на едната гърда), биопсии през последните 6 месеца, поставяне на хиалурон или филъри през последните 2 месеца, бременност, кърмене и първите 3 дни от цикъла, както и наличието на инфекция и температура от 38 градуса нагоре.