Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

Майчин дом учредява Болнично настоятелство

Ръководството на университетската АГ болница „Майчин дом“ инициира създаването на Болнично настоятелство. Неговата мисия ще бъде да подкрепя морално и публично болницата в изпълнението на нейната мисия да лекува, но и да работи целенасочено по съвременните предизвикателства в здравеопазването, утвърждавайки ролята си на най-значимата институция в грижата за женското здраве и раждаемостта в България.

„Майчин дом“ е българската школа за акушерство и гинекология. Това е най-старата и най-голямата специализирана акушеро-гинекологична болница в България, която се нарежда и сред най-големите на Балканите. Болницата е създадена преди точно 115 години по инициатива на Княгиня Мария-Луиза, която дава идеята и набира средствата за изграждането на „Матернитет“ – лечебница, специализирана и посветена на майката и женското здраве. Мисията на болницата не се променя в годините и от създаването си досега тя е посветена само и изцяло на грижата за женското здраве. И до днес тук се концентрират най-добрата експертиза и най-съвременните технологии, като в болницата се наблюдават, проследяват и лекуват най-сложните медицински случаи от цялата страна.

Покана за членство в Болничното настоятелство е отправена и към изявени личности, които със своята позиция представляват обществото и го изграждат в българските духовни и обществени ценности: Западно- и Средноевропейския митрополит на Българската Православна Църква – Антоний, председателя на Народното събрание на Република България г-жа Цвета Караянчева, кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова, издателят и управител на Медийна група България г-жа Венелина Гочева, Омбудсмана на Република България г-жа Мая Манолова и наследника на царското семейство, инициирало и дарило средствата за изграждане на болницата – г-н Симеон Сакскобургготски.