Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

„На кафе“ и УАГБ „Майчин дом“ стартират дарителска кампания по повод проекта „Моето мечтано бебе”

Предаването „На кафе” по Нова стартира нова кауза в подкрепа на недонесите деца за проекта си „Моето мечтано бебе”.

Предаването „На кафе” по Нова стартира нова кауза в подкрепа на недонесите деца за проекта си „Моето мечтано бебе”. Екипът на предаването днес (11 март 2015) обяви дарителска кампания, която ще подпомогне купуването на високоспециализиран апарат за азотен оксид за неонатологичното отделение в „Майчин дом” – София. Този апарат ще помогне за спасяването на недоносени деца, които са в много тежко състояние след раждането и не успяват да дишат сами. 

Първата двойка са Галина и Красимир Кандови от монтанското село Копиловци, които имаха сериозни репродуктивни проблеми. Година по-късно те вече са родители на първото мечтано бебе в проекта – Александра. Тя се роди преждевременно на 19 декември 2014 г. и тежеше едва 750 грама. От тогава екипът на „Майчин дом” в лицето на проф. Слънчева се бори за малката Александра и три месеца по-късно тя е вече 2 килограма и 700 грама и съвсем скоро може да си отиде у дома. 

Всеки, който иска да помогне за каузата на „На кафе” в подкрепа на недонесите деца, може да го направи, като изпрати DMS с текст Nedonoseni на номер 17777.

58 675 лева е необходимата сума за купуването на високоспециализирания апарат за неонатологичното отделение в „Майчин дом” – София. 

 Цялото предаване може да видите ТУК