БГ | EN

Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”Нова вълна на подкрепа към „Майчин дом“

08.04.2020


Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ благодари на всички дарители, които изразиха своята подкрепа към лечебното заведение и екипите, които поемат потока от бременни, родилки и пациенти с неотложни гинекологични и онкогинекологични процедури на първа линия в лечебното заведение.

Ръководството и екипите на болницата изказват своята благодарност към всички компании, организации и физически лица, които предоставиха защитни средства, дезинфектанти, предпазни маски и облекла и финансови средства за закупуване на необходимите консумативи и медицински изделия в подкрепа на борбата с Covid-19.

„Майчин дом“ получи предпазни средства и подкрепа от Български лекарски съюз и кампанията „За героите в бяло“, с които ще се обезпечи работата на екипите на болницата, които посрещат неотложните пациенти в болницата. Фондация „Лъчезар Цоцорков“ също изказа своята подкрепа към най-голямата акушеро-гинекологична болница в страната и предостави маски за многократна употреба, защитни шлемове, гащеризони, бързи тестове за Covid-19 и спирт.

Фирма „Каралина 89“ предостави безвъзмездно на болницата предпазни маски FFP3, ръкавици, еднократни предпазни маски, дезинфектант.

Своята подкрепа оказаха редица физически лица. Искър Искров и Пола Найденова дариха на болницата 1 000 броя защитни маски за многократна употреба, 200 броя защитни костюми за многократна употреба, както и парична сума в размер на 40 000 лева. Дарението е предназначено за закупуване на предпазни маски, защитни облекла и дезинфектанти за Клиника по неонатология и Родилна клиника.

„Майчин дом“ сърдечно благодари на всеки един от своите дарители. Защитата на екипите и пациентите на болницата е приоритет в работата на лечебното заведение. В настоящата обстановка на разпространение на Covid-19 за нас е от изключително значение да осигурим работата на медицинския персонал с необходимите предпазни средства, за да гарантираме здравето и сигурността както на нашите пациенти, така и на екипите на болницата и да продължим да предоставяме качествена медицинска услуга, лечение и диагностика в майчиното и женско здраве.