Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

Осем от 309 имена в лигата „Лекарите, на които вярваме“ за 2015 г. са от Майчин дом

За първи път вчера бяха отличени и 12 млади специалисти в лигата на “Лекарите, на които вярваме”. Между тях са имената на неонатолога д-р П.Радулова и гинеколога д-р С. Славов.

Осем от 309- е имена в лигата „Лекарите, на които вярваме“ за 2015 г. са от Майчин дом. Това са проф. Ангел Димитров, проф. Асен Николов, доц. Божидар Славчев, проф. Боряна Слънчева, д-р Георги Вакрилов, д-р Емил Филипов. А лигата на младите и обещаващи лекари се допълва с имената на д-р Светлозар Славов и д-р Петя Радулова

„Събрахме се за първи път през 2011 година и тогава г-жа Цецка Цачева даде възможност в тази зала да звучат освен политически аргументи за здравеопазването, да се чуе думата на българските медици”, заяви при откриването на церемонията издателят на “24 часа” Венелина Гочева. Тя напомни, че лигата на отличниците се допълва само и единствено от пациентите.

“Започнахме този проект, защото дълбоко вярваме, че лекарите са най-важната съставка на всяка реформа. Имената се увеличават, не отпадат, което означава, че вие защитавате с работата си високото доверие на хората, които лекувате”, каза още Гочева.

Всяка година “24 часа” издава и справочника с имената на “Лекарите, на които вярваме”, който се превърна в библията на българските семейства. 309-те лекари получават и сертификат, че имат доверието на пациентите.

За първи път вчера бяха номинирани и отличени и 12 млади специалисти, които ще попълват през следващите години лигата на “Лекарите, на които вярваме”. Между тях са имената на неонатолога д-р Петя Радулова и гинеколога д-р Светлозар Славов от СБАЛАГ „Майчин дом“.

Председателят на парламента Цецка Цачева и министърът на здравеопазването връчиха първите грамоти на младежката лига на “Лекарите, на които вярваме”.