БГ | EN

Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”Проф. Златков с награда за цялостен принос

02.12.2015


zat_1 zlat2

 

 

 

 

 

 

Награда за цялостен принос в преподавателската и научноизследователската дейност на името на проф. Стоян Киркович получи проф. д-р Виктор Златков, Катедра по акушерство и гинекология, изп.директор на СБАЛАГ „Майчин дом”.
Наградата бе връчена на  тържеството по случай  патронния празник на Медицински университет –София, посветен на 98 годишнината на Медицинския факултет. „Уважаеми академик Митев, уважаеми проф. Маринов, уважаемо ръководство на МУ и МФ, за мен е привилегия да съм тук. Позволете от мое име и от името на колегите да благодаря за тази чест да бъдем носители на тези високи награди. Безпорно нашата дейност е свързана с израстването на младите хора. Тя е свързана с много усилия, с много обич и надявам се, че това което не само ние, но и целия академичен състав правим през годините, ще бъде предпоставка за бъдещото развитие на този университет и за изграждането на тези преподаватели, които ще продължат делото на нашите следовници. Благодаря ви още веднъж и нека през следващите години МУ да отстоява името си не само на най-добър университет, но и да продължи своето развитие“, каза в словото си след връчването на наградата проф. Златков

Официалната церемония се състоя по традиция в Софийската опера и балет.
На церемонията присъстваха Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, председателят на Българска академия на науките – акад. Воденичаров, посланици, депутати, кметове, ректори на университети, академици и други.
Тържеството беше открито от декана на Медицински факултет, проф. Марин Маринов, който в поздравителното си слово отбеляза историческия факт за създаването на факултета, когато с указ на цар Фердинанд се разкрива учебното заведение, с което се поставя началото на българското медицинско образование.