Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

Проф. Иван Костов бе удостоен с наградата „Най-добър мениджър на Добра болница“

Пациентите отличиха „Майчин дом“ с приза „Добра болница“

Изпълнителният директор на Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ бе удостоен с наградата „Най-добър мениджър на Добра болница, а пациентите избраха „Майчин дом“ за своя болница, като  отличиха най-голямото и най-старото акушеро-гинекологично лечебно заведение в страната с наградата „Добра болница“ през 2020 г. Церемонията се състоя на 23 януари 2020 г. в литературен клуб „Перото“. Наградата получи лично проф. Иван Костов – изпълнителен директор на „Майчин дом“.

     

Това е болница с вековна история и много интересна съдба, като започнем от създаването й от Княгина Мария – Луиза, което е един благороден акт – тя подарява цялата си зестра, за да се създаде един Матернитет и България, в началото на 20 век, да има своята болница за майчино и детско здраве. Днес болницата е най-голямата акушеро-гинекологична болница на Балканите. В нея работят над 200 акушерки и над 100 лекари, имаме над 3800 раждания за миналата година, над 4300 гинекологични операции. При нас се намират и ключовите катедри към МУ София по акушерство и гинекология, по анестезиология и реанимация, генетика, неонатология.“, коментира проф. Костов и допълни, че това отличие е стимул за целия екип на болницата да продължава да се развива още по-смело и по-уверено.

За мен е гордост и чест да работя с колегите, които според мен са най-силния екип в нашата специалност. Това е задължение да работим в посока болницата да дава все по-високи резултати. А резултатите на „Майчин дом“ надминават тези на средноевропейските болници.“, подчерта изпълнителният директор.  

  

Коалиция „Добра болница“ обединява неправителствени организации на пациенти, която сертифицира болниците за провеждана политика на прозрачност и грижа за пациентите. В нея участват Център за защита правата в здравеопазването, Пациентските организации „Заедно с теб“, Сдружение за развитие на българското здравеопазване и Дара хелп, а в гласуването участват пациенти от цялата страна.