БГ | EN

Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”Проф. Слънчева се включва в информационната кампания на Фондация “Нашите недоносени деца”

13.04.2018


На 28 април от 11:00 ч. ще се проведе лекция, част от информационната кампания на Фондация “Нашите недоносени деца”. На събитието проф. Боряна Слънчева, началник Клиника по неонатология към най-голямата АГ болница в страната “Майчин дом”, ще представи темата “Интензивно отделение за недоносени бебета – какво да очакваме”. Срещата ще бъде в семеен център “Малки чудеса” и е безплатна за всички посетители, които предварително са се записали на e-mail office@premature-bg.com или във Facebook страницата на семеен център „Малки чудеса“.

Проф. Слънчева е национален консултант по неонатология и е призната за един от най-добрите специалисти в своята област. Нейната дългогодишна професионална кариера е посветена на грижата за недоносените и родените с екстремно ниско тегло бебета.

През годините Клиниката по неонатология към “Майчин дом” работи активно с Фондация “Нашите недоносени деца”, за да развиват грижата за най-малките герои, които най-много го заслужават, както и за техните родители – да бъдат информирани, подготвени и силни.

Това е основната мисия на информационната кампания на Фондация “Нашите недоносени деца”, която се провежда веднъж в месеца. Темата на лекциите всеки път е различна, а водещи специалисти по неонатологията, акушеро-гинекологията, офтамологията и неврологията дават съществена информация на бъдещите и настоящи родители по важни за тях въпроси. Участие вземат също и експерти в областта на психологията, логопедията и ерготерапията.

Темите, които се разискват по време на срещите, са разнообразни, съдържащи теоретична и практическа информация за бременността, раждането и отглеждането на детето. Лекциите засягат въпроси, свързани с проследяване на бременността, първи контакт с бебето, захранване, първите дни в интензивно отделение, и др. Ще бъде обърнато и специално внимание на темата за раждането и отглеждането на недоносени бебета.