Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

СБАЛАГ “Майчин дом” отбелязва 1 юни с изложба с кадри на първите глътки въздух на бебета

Изложбата “В началото” е дело на фотографа Сандро Арабян и ще продължи 15 дни в галерия “Райко Алексиев”

На 1 юни, вторник, в 17:30 часа ще се открие фотографската изложба на Сандро Арабян “В началото”, която е реализирана в СБАЛАГ “Майчин дом” и е вдъхновена от едно от най-съкровените тайнства – раждането на Новия живот. “След година и половина в условия на тежка пандемия, която промени живота на всички, бихме искали да покажем един по-различен поглед към света и да припомним, че въпреки всичко, животът продължава”, споделя изпълнителният директор на СБАЛАГ “Майчин дом” проф. д-р Иван Костов, дмн, по чиято идея се организира изложбата.

Подобен тип фотографска изложба се осъществява за пръв път в България, като разкрива в репортажен стил появата на един човешки живот и професионалната грижа на медицинските специалисти на най-голямата акушеро-гинекологична болница в този важен момент. Фотографът Сандро Арабян разкрива, че “В началото” “е най-незабравимият фотографски проект, по който съм работил. Той ме върна там от където бе започнал и моят живот – болница „Майчин дом“. Станах свидетел на първите глътки въздух на между 60 и 70 бебета и първите им срещи с техните майки.“ Реализацията на изложбата се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на Пощенска банка и ще продължи до 15 юни 2021 г.  

            Изложбата се открива на 1 юни в 17:30 часа в Изложбена зала “Райко Алексиев”, ул. Г.С. Раковски № 125, при спазване на всички противоепидемични мерки.