Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

СБАЛАГ „Майчин дом“ се включва в кампанията Ендо Март 2021 в Световния месец на ендометриозата

През целия месец март ще се провеждат безплатни профилактични прегледи

Специализираната болницата за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ е официален партньор на кампанията “Ендо Март 2021”, в подкрепа на пациенти, страдащи от ендометриоза, част от световната кампания World Wide EndoMarch. В рамките на информационната кампания в болницата ще се проведат безплатни профилактични прегледи за ендометриоза в периода от 1 март до 31 март 2021 година.

Целта на кампанията е да се повиши информираността за това често скрито заболяване, свързано с репродуктивните способности, от което страдат над 200 милиона жени по света. Кампанията се провежда по инициатива на Фондация ЕндоМарч България и Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“, като СБАЛАГ “Майчин дом“ се включва за трета поредна година. Консултациите и профилактичните прегледи ще са насочени както към жени, диагностицириани с ендометриоза, така и към дами с фамилна обремененост или съмнения за ендометриоза. От Фондация ЕндоМарч България предоставят достъп до безплатното приложение Endometriosis Advisor, с което може да проверите вероятността да сте една от всеки 10 жени по света, които страдат от ендометриоза. 

Специалистите, които ще провеждат профилактичните прегледи в “Майчин дом” ще бъдат: проф. д-р Иван Костов, д.м.н., изпълнителен директор на „Майчин дом“, д-р Иван Диков, управител на Медицински център „Майчин дом“, д-р Дориан Босев, АГ лекар, д-р Радко Тоцев, АГ лекар, и д-р Максим Клисурски, АГ лекар. Профилактичните прегледи ще се провеждат в сградата на „Майчин дом“, в 214 кабинет от 13:00 до 15:00 часа. 

Можете да запишете своя час за преглед от 22 февруари всеки работен ден между 15:00 и 16:30 ч. на тел.: 02/ 9172 200 и на мейл office@maichindom.com.