Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Сложна и високорискова операция на бременна в третия месец жена беше направена днес от екип на АГ болница “Майчин дом”. Лекарите отстранига две миоми с размер по 25 сантиметра всяка. Майката и плодът са в стабилно състояние.

Такава операция се среща много рядко и е много сложна, защото се извършва по време на бременността, без плодът да бъде засегнат. “Началникът на отделение “Високорискова бременност със сектор инфекции и бременност” доц. Дяволов, в екип с началника на Първа гинекологична болница и зам.-директор на “Майчин дом” доц. Славчев и д-р Петракиева се справиха блестящо. Това е още едно доказателство, че специалистите в нашата болница са най-добрите в цялата страна.” каза изпълнителният директор на “Майчин дом”, доц. Иван Костов.

Жената е на 36 г. от Добрич и това е първа бременност за нея. Пациентката се чувства добре, в момета е в стабилно състояние, ще остане под наблюдение в „Майчин дом“, като се очаква да бъде изписана след 10 дни.

“Направихме биохимичен скрининг, за да проверим дали няма малформации на плода. Искахме да се убедим, че всичко с него е наред. След това пристъпихме към операцията. Всичко мина отлично.”, споделя каза доц. Дяволов.

Операции от този тип са много сложни. Към тях трябва да бъде подходено внимателно, тъй като има реален риск плодът да бъде засегнат. В случая плодът не е засегнат и операцията е минала успешно.

“Екипът ни често се сблъсква с подобни сериозни случаи. Това е напълно нормално за нас, тъй като ние сме най-голямата АГ болница в страната, с най-добрите акушер-гинеколози.”, заяви доц. Дяволов.