Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

Студенти избраха „Майчин дом” за снимачна площадка

Студентите от втори курс на "Екранен факултет", НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", избраха „Майчин дом” за снимачна площадка на късометражния филм с работно заглавие „40”.

Студентите от втори курс на „Екранен факултет“, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, избраха „Майчин дом” за снимачна площадка на късометражния филм с работно заглавие „40”. В него се разказва историята за едно семейство, което претърпява катастрофа. Фабулата проследява навлизането в пространството на народното поверие, свързано с  душите на мъртвите, а именно – 40-те дни, в които душата им е все още на земята.

Режисьор на филма е Моника Иванова от класа на проф. Дочо Боджаков. С нея на снимачната площадка бяха и нейните колеги от специалностите операторско майсторство и монтаж.

„Първо искаме да Ви благодарим за огромното съдействие, което ни оказахте! Благодарим на екипа Ви, който в този ден беше на смяна и ни помогна с реквизит и съвети за направата на адекватна сцена. Благодарим ви за осигуряването на толкова спокойна среда за работа. Получи се много красив епизод ”, се казва в писмото на Моника Иванова, получено след края на снимачния ден.

Прожекцията на филма „40” се очаква да бъде в началото на юни.