Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

Честит празник на българския лекар – 19 октомври!

Днес честваме Денят на българския лекар – 19 октомври. Днес Българската Православна църква почита Свети Преподобни Иван Рилски Чудотворец – най-великият български светец, небесен закрилник на целия български народ и основател на най-величествения манастир в България – Рилския. През живота си той е извършил много чудеса и изцерения и именно затова българските лекари от БЛС са избрали светеца за свой закрилник през 1996 година.

 

По повод празника към своите колеги се обърна изпълнителният директор на СБАЛАГ „Майчин дом“ проф. д-р Иван Костов, д.м.н.:

 

„Скъпи колеги, честит празник!

 

Днес нашата болница СБАЛАГ “Майчин дом” отбелязва Деня на българския лекар! Поздравявам Ви за усилията и професионализма, с които отстоявате принципите на нашата благородна професия, водейки ежедневни битки за здравето на нашите крехки пациенти! Лекарската професия се основава на упорита работа, безсънни нощи и себеотдаване, което съчетава в едно наука, изкуство, умения и търпение. И както Св. Иван Рилски извършва множество чудеса, като помага на хората в нужда и ги изцерява от тежки болести, така и ние, лекарите днес ежедневно се борим с нови, все по-трудни предизвикателства за победата на живота!

 

Пожелавам на всички български лекари здраве, вяра и професионални успехи, които да бъдат пример за бъдещите поколения медици! Университетска болница „Майчин дом“ е люлката на най-добрите и изтъкнати специалисти по майчино и детско здраве и ще продължава мисията си да пази високия медицински стандарт на професията ни!

 

Продължаваме напред, защото сме не само най-старата и най-голямата болница, а сме и най-добрите професионалисти! Скъпи колеги, благодаря Ви за всички усилия, за мотивацията Ви и за неуморния Ви труд! 

Бъдете здрави и се пазете!

Проф. д-р Иван Костов, д.м.н.

Изп. директор на СБАЛАГ „Майчин дом“ – София