Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

22 здрави бебенца за 1 ден проплакаха в СБАЛАГ „Майчин дом“

Почти всеки час за последното денонощие се е раждало по едно бебе в СБАЛАГ „Майчин дом“ – първенецът по раждания в страната. Въпреки пандемията, въпреки осезаемият спад на раждаемостта в национален мащаб, за 1 ден в най-голямата акушеро-гинекологична болница се родиха 22 здрави бебенца. Екипът на болницата поздравява техните семейства и им желае много здраве и благополучие. Последната впечатляваща статистика от „Майчин дом“  е от преди 10 дни, когато само за 1 ден се родиха естествено 3 двойки близнаци.

В болницата от понеделник работи на пълни обороти и ремонтираното по последни медицински стандарти Послеродово отделение на 12-я етаж, където майките са със своите бебенца през цялото време. Там вече повече от 25 родилки и техните деца ползват комфортните условия в единични или двойни ВИП стаи, които с отделен кът за кърмене и място за тоалет на бебетата. Първите 100 родилки, преминали през отделението, получават специално подготвените подаръци – памперси, одеала и хигиенни материали от нашите партньори от Babylino.

По Коледа се случват чудеса, нека и ние помогнем да се сбъдне Вашето чудо – лекото раждане на Вашето съкровище! Очакваме Ви!