Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

5 май – Международен ден на акушерката

Ръководството на СБАЛАГ „Майчин дом“ поздравява най-сърдечно своите незаменими акушерки с 5 май – професионалния празник на акушерките, с помощта на които се ражда нов живот!

Днес милиони семейства отдават своята признателност към акушерките, които със знания, любов и отговорност се грижат за женското здраве и благосъстоянието на новородените и майките. Световната здравна организация, ООН и Интернационалната конфедерация на акушерките слагат тази година акцент върху напредъка и прогреса в акушерската наука и практика с мотото „100 години прогрес“.  В поздравителен адрес от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи отбелязват напредъка в усъвършенстването на обучението и надграждането на знанията и уменията, в обновяването на медицинската апаратура, във възможността акушерки да осъществяват самостоятелни практики, както и да съветват майките в първите дни след изписването от болницата.

В Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“, която е дългогодишна люлка на най-добрите медицински професионалисти, денонощно работят повече от 200 акушерки. В „Майчин дом“ е създадено и първото в страната „Училище за родители“, в което безплатно водещи акушерки предават знанията си на бъдещите майки.

Изпълнителният директор на СБАЛАГ „Майчин дом“ проф. д-р Иван Костов, дмн, по повод днешния празник сподели: „Трябва да подчертаем последните 2 години… по-специално тези 2, които бяха толкова емоционални, трудни и понякога непосилни за всички нас. През всичко това видях как моите колеги акушерки се подкрепят взаимно, носят цели екипи на раменете си, утешават колеги и пациенти, и въпреки всичко все още предоставят най-добрите грижи за жените и техните бебета. Всъщност, нямам думите, за да изразя наистина колко невероятни са акушерките!

Честит празник, скъпи колеги!  Благодарим за грижите, усилията и високия професионализъм! Бъдете здрави, все така борбени и всеотдайни!