Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница
„Майчин дом“

МЕНЮ

Ден на родилната помощ в СБАЛАГ „Майчин дом“

Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ в Деня на родилната помощ – 21.01.2022 г., честити професионалния празник на всички акушер-гинеколози и акушерки в страната с пожелание за здраве и повече бебета през 2022-ра година.

 

Традиционно бе изпълнен ритуалът за здраве и повече бебета “измиване на ръце”, който се отбелязва в болницата от повече от 100 години. Изпълнителният директор на болницата проф. д-р Иван Костов, дмн връчи почетни плакети за признание на отличили се специалисти от болницата през изминалата година. Това са д-р Димитър Божилов – акушер-гинеколог с над 35 годишен стаж, акушерките Марияна Спиридонова-Евдокимова, Катя Сталева и Йорданка Иванова, и младият акушер-гинеколог д-р Васил Димов.

 

Изпълнителният директор на СБАЛАГ „Майчин дом“ проф. д-р Иван Костов, д.м.н., специално отбеляза, че изминалата изключително предизвикателна за всички година доказа, че в най-старата и най-голяма акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” работят най-големите професионалисти, които ежедневно полагат усилия, за да помогнат за реализирането на мечтата на българските семейства – да бъдат родители.

 

В свое обръщение към лекарите и акушерките проф. д-р Асен Николов, Началник на Родилна зала засвидетелства благодарността си към екипите и пожела следващата година празникът да бъде отбелязн с големи тържества, така както традиционно се е празнувал денят преди пандемията.

 

Днес в болницата се проведе успешно изключително сложната роботизирана операция по възстановяване на влагалище и тазово дъно при смъкване на влагалището и инконтиненция на урината с участието на водещия американски специалист-урогинеколог от Флорида д-р Бела Кудиш, като консултант съвместно с проф. д-р Иван Костов, дмн.

 

От началото на 2022 година в СБАЛАГ “Майчин дом” са се родили 171 здрави бебенца.